25 نکته الزامی برای پخت سیب زمینی کوبیده خوشمزه (از نی نی سایت)
سیب زمینی کوبیده، یک غذای ساده و خوشمزه که تقریباً همه دوستش دارند. اما برای اینکه این غذای ساده، فوقالعاده بشه، یه سری نکات ریز و درشت وجود داره که از تجربیات مادران در نی نی سایت جمعآوری کردم.
اینجا 25 تا از بهترین و کاربردیترین نکتهها رو براتون آوردم. با من همراه باشید:
- ✔نوع سیب زمینی خیلی مهمه! سیب زمینیهای آردی برای کوبیده بهترن.
- ✔سیب زمینیها رو حتماً یکدست خرد کنید تا یکنواخت بپزن.
- ✔برای پخت سیب زمینی، آب رو با نمک بذارید تا طعم بهتری بگیره.
- ✔بعد از پخت، آب سیب زمینی رو کامل خالی کنید.
- ✔برای کوبیدن سیب زمینی از گوشتکوب یا پوره ساز استفاده کنید.
- ✔اضافه کردن کره، طعم سیب زمینی کوبیده رو عالی میکنه.
- ✔شیر یا خامه، بافت سیب زمینی رو نرم و لطیف میکنه.
- ✔به مقدار کم، سیر رنده شده به سیب زمینی کوبیده، عطر خوبی میده.
- ✔جعفری یا شوید خرد شده، هم طعم و هم ظاهر سیب زمینی کوبیده رو بهتر میکنه.
- ✔برای رقیقتر کردن سیب زمینی کوبیده، از آب مرغ یا شیر استفاده کنید.
- ✔مراقب باشید سیب زمینی رو زیاد از حد له نکنید، چون خمیری میشه.
- ✔میتونید از ادویههایی مثل فلفل سیاه، آویشن یا پودر پیاز برای طعمدهی استفاده کنید.
- ✔اضافه کردن کمی پنیر پارمسان، طعم سیب زمینی کوبیده رو خاص میکنه.
- ✔برای خوشمزهتر شدن، سیب زمینی رو با پوست بپزید (البته بعدش پوستش رو بگیرید).
- ✔اگه رژیم دارید، به جای کره از روغن زیتون استفاده کنید.
- ✔برای کوبیده بچه، نمک و ادویه رو خیلی کم بزنید.
- ✔سیب زمینی کوبیده رو گرم سرو کنید.
- ✔میتونید از سیب زمینی شیرین هم برای تهیه کوبیده استفاده کنید(ترکیب سیب زمینی معمولی و شیرین خوشمزه میشه).
- ✔برای اینکه سیب زمینی ها بعد از پخت ترک نخورند به آب سرد مقداری سرکه اضافه کنید.
- ✔هنگام پختن سیب زمینی چند حبه سیر بندازید.
- ✔به سیب زمینی کوبیده روغن دنبه اضافه کنید (مقدار کم).
- ✔برای جلوگیری از سیاه شدن سیب زمینی بعد از پخت به آن آبلیمو اضافه کنید.
- ✔اگر کوبیده رقیق شد، آن را کمی روی حرارت قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
- ✔کمی سس مایونز طعمش رو عالی میکنه (البته سلیقه ای هست).
- ✔میتونید از پیازچه خرد شده هم استفاده کنید.

این نکات رو امتحان کنید و مطمئنم سیب زمینی کوبیدهتون خیلی خوشمزهتر از همیشه میشه!
نوش جان!
فراموش نکنید که خلاقیت داشته باشید و با توجه به ذائقه خودتون، مواد مختلف رو به سیب زمینی کوبیده اضافه کنید.
سیب زمینی کوبیده: 25 تجربه ناب از نی نی سایت
1. راز یک پوره نرم و لطیف: اضافه کردن کره و شیر داغ
خیلی از مامانا توی نی نی سایت میگن راز یه سیب زمینی کوبیده خوشمزه و نرم، کره و شیر داغه. کره طعم میده و شیر باعث میشه بافتش عالی بشه. بعضی ها حتی یه کم خامه هم اضافه میکنن!یادتون باشه شیر و کره رو داغ داغ بریزید تا سیب زمینی ها بهتر پوره بشن. مقدار کره و شیر رو هم کم کم اضافه کنید تا به غلظت دلخواهتون برسه. زیاد شیر بریزید شل میشه!کره حیوانی طعم بهتری داره!بعضی ها میگن یک قاشق پنیر خامه ای هم اضافه میکنن!
2. سیب زمینی مناسب: انتخاب با دقت
برای سیب زمینی کوبیده، سیب زمینی هایی که نشاسته بیشتری دارن مناسب ترن. مثل سیب زمینی های رُسِت. این سیب زمینی ها بعد از پختن خیلی خوب پوره میشن و بافتشون عالی میشه. سیب زمینی های کوچیک خیلی آبکی میشن. سیب زمینی های خیلی بزرگ ممکنه خوب نپزن. سعی کنید سیب زمینی ها رو هم اندازه انتخاب کنید. نگهداری سیب زمینی ها تو جای خشک و خنک مهمه. سیب زمینی های جوانه زده رو استفاده نکنید.
3. طعم دهنده های جادویی: فراتر از نمک و فلفل
خیلی از کاربران نی نی سایت پیشنهاد میدن که از طعم دهنده های دیگه ای هم برای سیب زمینی کوبیده استفاده کنید. سیر رنده شده، جعفری خرد شده، پودر پیاز، و حتی یه کوچولو جوز هندی میتونه طعم خیلی خوبی بهش بده. پودر سیر برای کسایی که سیر تازه دوست ندارن عالیه!جعفری تازه عطر خوبی بهش میده!جوز هندی خیلی کم بزنید که طعمش غالب نشه!آویشن هم بعضی ها میزنن!فلفل سیاه تازه آسیاب شده خیلی خوش عطرتره!
4. روش پخت: آبپز یا بخارپز؟
در مورد بهترین روش پخت سیب زمینی برای پوره، دو دیدگاه وجود داره. بعضی ها آبپز میکنن و بعضی ها بخارپز. بخارپز کردن باعث میشه سیب زمینی آب کمتری جذب کنه و پوره شما غلیظ تر بشه. ولی آبپز کردن هم راحت تره. اگه آبپز میکنید، بعد از پختن آبش رو کامل خالی کنید و بذارید کمی خشک بشه. میتونید بعد از آبپز کردن، یکم تو فر بذارید تا آب اضافیش بخار شه. پوست کندن سیب زمینی بعد از پخت راحت تره. موقع آبپز کردن یکم نمک اضافه کنید.
5. نکته کلیدی: پوره کردن با حوصله
برای داشتن یه پوره یکدست و بدون گلوله، باید با حوصله سیب زمینی ها رو پوره کنید. میتونید از پوره ساز سیب زمینی استفاده کنید یا با چنگال خوب لهشون کنید. اگه از همزن برقی استفاده میکنید، مراقب باشید زیاد هم نزنید چون ممکنه پوره تون چسبناک بشه. سیب زمینی های داغ رو پوره کنید تا راحت تر له بشن. اگه پوره ساز ندارید، از پشت چنگال استفاده کنید. برای پوره کردن یکدست، از الک هم میتونید استفاده کنید. موقع پوره کردن، کره و شیر رو کم کم اضافه کنید.







من هم قبلا سیب زمینی کوبیده رو خیلی شل یا خیلی سفت درست می کردم تا اینکه فهمیدم مقدار شیر و کره باید دقیق اندازه باشه چون با یه ذره اضافه یا کم، بافتش بهم میریزه.
تیکه های کوچیک سیب زمینی رو که پختم باهم له می کنم نه بعد از پختن درسته، اینطوری یکدست تر میشه.
یه بار یادم رفت نمک بزنم، مزه اش اصلا خوب نشد، حالا همیشه موقع پختن سیب زمینی تو آب، نمک میریزم.
استفاده از پوره ساز بهتر از گوشتکوبه ولی اگه ندارین چنگال هم جواب میده فقط باید صبر کنین تا سیب زمینی ها نرم بشن.
کره حیوانی طعم بهتری میده ولی بعضی وقتا که نبود، با روغن زیتون هم درست کردم بد نشد ولی دیگه اون بافت نرم رو نداره.
اگر سیب زمینی ها رو بخارپز کنین آب کمتری میگیرن و غلظت پوره بهتر میشه.
سیب زمینی های کوچیک رو برای کوبیده استفاده نکنین چون آبکی میشن.
موقع پوره کردن سیب زمینی ها باید گرم باشن وگرنه خوب له نمیشن.
یه تجربه بد هم دارم اینکه یه بار سیب زمینی رو زیاد له کردم و تمام نشاسته اش بیرون اومد و حالت چسبناک پیدا کرد.
سیب زمینی جوانه زده برای کوبیده اصلا خوب نیست مزه اش تلخ میشه.
اضافه کردن یه کم پنیر پارمسان میتونه مزه خوبی بده ولی نباید زیاده روی کرد. 😊